Visakankaan seurakuntatalo

srktaloTontilla 13 oleva Visakankaan seurakuntatalo on rakennettu noin vuonna 1940. Sen on suunnitellut arvostettu arkkitehti Martti Välikangas. Rakennus edustaa sota-ajan julkista rakentamista ja sen julkisivuilla on rakennusperintöarvoa.

Asemakaava edellyttää rakennuksen alkuperäisten julkisivujen (julkisivu koilliseen ja pääty luoteeseen) sekä kattomuodon säilyttämistä. Julkisivuja on kuitenkin mahdollista muuttaa alkuperäisiä materiaaleja ja tyyliä noudattaen.

1990-luvulla rakennettu laajennusosa on purettu.

Rakennuksen säilytettävien julkisivujen kattopinnan taakse ja alle saa rakentaa yhden tai useamman asunnon. Rakennukseen saa sijoittaa myös palvelu- ja julkista tilaa.

Sopii saneerattavaksi joko upeaksi ateljee-tyyppiseksi omakotitaloksi tai esimerkiksi useampiasuntoiseksi rivitaloksi

Lisätietoa arkkitehti Martti Välikankaasta